NEWS BLOG

Γούρια 2019

Καραβάκι – Πεταλούδα

Σας υπόσχεται ονειρεμένα ταξίδια! Παντατίφ, ασήμι 925˚επιχρυσωμένο ή επιπλατινωμένο και σμάλτο. Ύψος 2,8cm.

Γουρουνάκι

Εφόσον είναι και η χρονιά του στο κινέζικο ωροσκόπιο, το στολίσαμε με τετράφυλλα τριφύλια για ακόμη περισσότερη τύχη. Παντατίφ, βραχιολάκι, καρφιτσάκι, ασήμι 925˚επιπλατινωμένο ή επιχρυσωμένο, πλάτους 2,5cm.

Coupe de champagne

Στην υγεία σας! Παντατίφ, ασήμι 925˚επιπλατινωμένο ή επιχρυσωμένο και σμάλτο. Μέγεθος 2cm.

19

Παντατίφ αλλά και για τα κλειδιά σας, ένα χρωματιστό ¨19¨ απο ασήμι 925˚, επιχρυσωμένο ή επιπλατινωμένο. Μέγεθος 1,3 ∙ 1,3 cm.

Περισσότερα

Γούρια 2018

Πουγκί

Ένα χαριτωμένο μικρό πουγκάκι μήκους 2 εκ. από ασήμι 925, στο φυσικό του χρώμα, επιχρυσωμένο ή επιπλατινωμένο με τελειώματα από ημιπολίτιμες χάντρες. Σε πολλά το εσωτερικό είναι ζωγραφισμένο στο χρώμα των χαντρών. Καλογέμιστο!

Άγγελος

Δουλεμένο σαν αρχαίο νόμισμα και αναφορά σε αρχαίο σφραγιδόλιθο, σκαλισμένος πάνω στο μέταλλο ένας Άγγελος σας εύχεται χαρούμενη Χρονιά! Παντατίφ, βραχιολάκι, καρφιτσάκι ή σκέτο νόμισμα για την πίτα. Από ασήμι 925, στο φυσικό του χρώμα, επιχρυσωμένο ή επιπλατινωμένο. Μέγεθος 2 εκ.

Σκύλος

Το 2018 είναι σύμφωνα με το Κινέζικο Ωροσκόπιο η χρονιά του Σκύλου. Το κεφάλι ενός συνηθισμένου ελληνικού σκύλου που έντονα θυμίζει τον ''Μάγκα'' της Πηνελόπης Δέλτα. Παντατίφ, βραχιολάκι, καρφιτσάκι ή σκέτο νόμισμα για την πίτα. Από ασήμι 925, στο φυσικό του χρώμα, επιχρυσωμένο ή επιπλατινωμένο. Μέγεθος 1,5 εκ.

Περισσότερα

Γούρια 2017

Ποδήλατο

Μια νότα ρομαντισμού, το μονόροδο ποδήλατο ριψοκίνδυνου σχοινοβάτη. Κλείσιμο ματιού στο κανονικό ποδήλατο, σύμβολο της υγεινής ζωής που προσπαθούμε να έχουμε. Η αέναη κίνηση που όμως παραμένει στο ίδιο ακριβώς σημείο, στο ντεκολτέ σας.

Πετεινός

Δεν ξέρω πως και γιατί παρεισέφρησε στη ζωή μας το κινέζικο ωροσκόπιο, είναι όμως μια ετήσια πηγή έμπνευσης. Το φετεινό ζώδιο, ο πετεινός, συμβολίζει την τύχη, την τιμή και την υπερηφάνεια, στα καθ’ ημάς παραπέμπει και στο κοκοράκι, κοκορόμυαλος, κοκορομαχία κ.λ.π. έως το κικιρίκου που μας ξυπνάει καθε πρωί κατά το πασίγνωστο παλιό τραγουδάκι.

Περισσότερα

Lovebirds

Lovebirds ή και πιτσουνάκια στα καθ’ ημάς, επειδή είναι πάντα σε ζευγαράκια σαν νέοι ερωτευμένοι αλλά και για τα γουργουρητά τους που μαρτυρούν κρυφή αγαλίαση. Ότι πρέπει για την γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου!

Περισσότερα

Γούρια 2016

Α. Δυναμική επιστροφή του βιβλίου στην ζωή μας, όχι πια μόνο Facebook.

Β. Κάτω οι μαϊμούδες μάρκες πολυτελειάς, ζήτω το μαϊμουδάκι, ζώδιο 2016 κατά τους κινέζους σοφούς αστρολόγους.

Γ. Κλεψύδρα που δεν μετράει τον χρόνο, έτσι παραμένουμε νέοι & ζωηροί.

Περισσότερα

Το γούρι της χρονιάς

Η ζωή μας χρειάζεται και λίγο παιχνίδι και κάποιο χαμόγελο, γι’αυτό, ο οίκος Φανουράκη έχει φιλοτεχνήσει για γούρι της χρονιάς ένα παντατίφ σβούρα, χρυσή Κ18 ή ασημένια 925 επιπλατινωμένη ή και επιχρυσωμένη.

Στην ίδια λογική και το αλογάκι καθώς είναι το ζώδιο του 2014 σύμφωνα με το κινεζικό ωροσκόπιο.

Αλογάκι-κούνια, παντατίφ και ιπτάμενο αλογάκι παντατίφ ή και βραχιολάκι. Χρυσό Κ18 ή ασήμι 925 επιπλατινωμένο ή επιχρυσωμένο.

Σας ευχόμαστε καλή και χαμογελαστή χρονιά.

Αλογάκι-κούνια, χρυσό Κ18 250,00 ευρώ ή ασήμι επιχρυσωμένο ή επιπλατινωμένο 80,00 ευρώ. Ιπτάμενο αλογάκι, χρυσό Κ18 250,00 ευρώ ή ασήμι επιχρυσωμένο ή επιπλατινωμένο 80,00 ευρώ

Περισσότερα

Έκθεση Ελληνοαμερικανικής Ένωσης «Εν-γραφή»

Ομαδική έκθεση εικαστικών με θέμα την γραφή, υπό την επιμέλεια της ιστορικού τέχνης, Ίριδας Κρητικού.

Περισσότερα

Ο Φανουράκης και ο Όφις

Ο Πρώτος και Μέγας γητευτής, το φίδι, μας ακολουθεί στενά απο καταβολής κόσμου: σατανικός όφις, έμβλημα του Ασκληπιού, σύμβολο του πέους κατά τον Φρόυντ, ήρωας του Καραγκιόζη, τιμωρός του Λαοκόοντος, Φιδάκι Διαμαντής στα πανηγύρια, ψηλοτάκουνη γόβα, πάντα αινιγματικό και ίσως το πιο σοφό από τα Κινέζικα Ζώδια, τώρα κόσμημα Φανουράκη, το γούρι του, αφού το 2013 είναι η χρονιά του φιδιού κατά το κινέζικο ημερολόγιο.

Παντατίφ ασήμι και χρυσό 80,00 ευρώ το μικρό (διάμετρος 2,5cm), 90,00 ευρώ το μεγάλο (διάμετρος 3cm). Υπάρχουν και σε χρυσό 18Κ. Καρφιτσάκι ή παντατίφ φιδάκι, χρυσό Κ18 (ύψος 2cm) 250,00 ευρώ.

Περισσότερα

"The New Jewelers"

Desirable | Collectable | Contemporary
Olivier Dupon
Ημερομηνία: 24 Σεπτεμβρίου 2012
Τιμή: £24.95

Μια καινούργια ενδιαφέρουσα, διεθνής έκδοση για το κόσμημα, από τις εκδόσεις Thames and Hudson με τίτλο The New Jewelers μόλις κυκλοφόρησε σε Αμερική και Αγγλία και σύντομα θα έρθει και στην Ελλάδα. Σε αυτήν την πολυτελή έκδοση ο ο Olivier Dupon παρουσιάζει 100 από τους καλύτερους σύγχρονους σχεδιαστές κοσμημάτων.

Το κόσμημα του εξωφύλλου είναι έργο της Λίνας Διαμαντοπούλου-Φανουράκη καθώς και το κόσμημα της εισαγωγικής σελίδας στο κεφάλαιο Virtuosos όπου ο συγγραφέας του βιβλίου παρουσιάζει δημιουργίες του οίκου Φανουράκη.

Περισσότερα

Η χρονιά του Δράκου

Ο Κινέζικος Δράκος, το ανώτατο σύμβολο της κοσμικής ενέργειας, το πιο ισχυρό σύμβολο καλής τύχης, ισχύος και υπεροχής, αυτός που προσφέρει βροχή, γονιμότητα, επιτυχία και ευημερία είναι ο άρχων, κατά το κινεζικό ωροσκόπιο πάντοτε, της φετεινής χρονιάς.

Θεωρώντας ότι το 2012 είναι γι’αυτόν η καλύτερη ευκαιρία να αποδείξει τις τρομερές του ιδιότητες και για μας μια πολύ καλή στιγμή να αισθανθούμε την παρήγορη και ενθαρρυντική παρουσία του ο σχεδιαστής του οίκου Φανουράκη εμπνεύστηκε αυτό το μικρό κόσμημα που φοριέται στην λαιμό ή στο χέρι.

Περισσότερα

Έκθεση Μουσείου Μπενάκη Πειραιώς «Λουλούδια στη σύγχρονη τέχνη»

Λίνας Φανουράκη «Μπλέ». Χρυσός, ασήμι, χρωστικές, λάδι σε καμβά 70 Χ 90 μ.

Περισσότερα

Έκθεση Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης & Σπίτι της Κύπρου «Μ’ αρέσει να στολίζομαι»

Έκθεση 19 καλλιτεχνών υπό την επιμέλεια της Μαρίας Μαραγκού αφιερωμένη στην μνήμη της Νίκης Καραγκίνη.

Η Λίνα Διαμαντοπούλου Φανουράκη συμμετείχε με μια εντυπωσιακή μακρόστενη προθήκη οπου είχε τοποθετήσει με πολύ μίνιμαλ τρόπο ορισμένα κοσμήματά της σαν κτερίσματα, έτσι όπως αναδύονται από την μαύρη γη.

Περισσότερα

Λίνα Διαμαντοπούλου Φανουράκη, Κοσμήματα 1989- 2009, Μουσείο Μπενάκη

Η εισβολή της Λίνας Φανουράκη στις αίθουσες της Αρχαίας Ελληνικής και Ρωμαικής Συλλογής του Μουσείου Μπενάκη θέτει εκ νέου το ζήτημα της επικοινωνίας των έργων και των εποχών και το λύνει με αιφνιδιαστικά αυταπόδεικτο τρόπο.

Τα κοσμήματα της Λίνας Φανουράκη δεν γειτνιάζουν με τους μακρινούς συγγενείς τους, τα χρυσά περιδέραια, στεφάνια και διαδήματα της αρχαιότητας, τα βυζαντινά εγκόλπια ή τα συρματερά γιορντάνια και τις επίχρυσες πόρπες της νεότερης εποχής. Αντίθετα, προτιμούν να φιλοξενηθούν δίπλα στα μαρμάρινα γλυπτά της ελληνορωμαικής αρχαιότητας.

Ξένια Πολίτου, Μουσείο Μπενάκη, Τμήμα Εκθέσεων

Περισσότερα